fbpx
logo-dark

Wij zijn Ultrah! Een inbound digital agency die werkt vanuit de Inbound filosofie. En wij zijn gespecialiseerd in één ding: bedrijven laten groeien!

CONTACT

WooCommerce plug-in:

WooCommerce is één van de duizenden gratis te downloaden plug-ins voor op je WordPress website. Het is de ideale plug-in om een webshop aan je website toe te voegen. De plug-in bestaat dit jaar precies tien jaar en is meer dan 50 miljoen keer gedownload. 28% van alle online winkels maakt er gebruik van, zo is te lezen op de eigen website. WooCommerce is op meer dan 23.000 websites geïnstalleerd en is daarmee de meest populaire webshop plug-in ter wereld (BuiltWith, 2018).

WooCommerce installeren

Het installeren van de WooCommere plug-in is heel eenvoudig en snel te doen. In het onderstaande stappenplan kun je lezen hoe je de plug-in op je website installeert.

Stap 1: Log in op je WordPress website.
Stap 2: Klik in het Dashboard aan de linkerkant op “Plugins”
Stap 3: Klik op “Nieuwe plugin”.
Stap 4: Typ “WooCommerce” in in het zoekveld (rechtsboven).

Zoekopdracht WooCommerce plug-in

Stap 5: Klik op “Nu installeren” om de installatie van de WooCommerce plug-in te starten. Let op: dit kan enige tijd duren. Hoe lang het precies duurt is onder andere afhankelijk van je internetsnelheid.
Stap 6: Zodra de plug-in geïnstalleerd is, klik je op “Activeren”. Als de plug-in geactiveerd is ben je er klaar voor om je webshop naar wens in te richten.

De vormgeving van je webshop

Als je van plan bent je eigen webshop te starten moet je er bij het uitkiezen van je thema rekening mee houden dat dit thema speciaal ontwikkeld is voor WooCommerce. Zoals we al schreven in het artikel “Alles wat je moet weten over WordPress”, kun je op drie manieren aan een WordPress thema komen. Je kunt ervoor kiezen een gratis thema te gebruiken, een thema te kopen of een thema op maat te laten maken. De eerste optie – een gratis thema gebruiken – is eigenlijk alleen aan te raden als je nauwelijks budget hebt. Je website ziet er dan wel mooi en professioneel uit, maar je kunt zelf bijna geen aanpassingen doorvoeren. Als je een thema koopt ben je relatief goedkoop klaar, maar vervolgens moet je het thema nog naar wens instellen. Hier heb je ervaring en kennis van onder anderen WordPress, HTML en CSS voor nodig. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op!

Je webshop uitbreiden

Je kunt je WooCommerce webshop uitbreiden met behulp van extensies. Er zijn honderden extensies beschikbaar, die je hier kunt bekijken. Net zoals bij WordPress plug-ins zijn er gratis WooCommerce extensies en extensies waar je voor moet betalen. Enkele voorbeelden van extensies zijn: de PostNL-extensie waarmee je verzendkosten kunt berekenen en een extensie waarmee je 360-graden foto’s aan je producten kunt toevoegen.

Affiliate webshop

Affiliate marketing is een marketingvorm waarbij adverteerders samenwerken met partners (affiliates). Deze samenwerking wordt ook wel een pay-per-sale model genoemd: de adverteerder betaalt alleen uit bij (voldoende) resultaat. Een affiliate webshop is een webshop die producten of diensten van andere verkopers aanbiedt in ruil voor commissie. Eén van de bekendste affiliate webshops is Zalando. Ben jij geïnteresseerd in deze vorm van marketing? WooCommerce is hier de ideale plug-in voor.

De voordelen van WooCommerce

  • Eindeloze betaalmogelijkheden, waaronder iDeal en PayPal
  • Maak je WooCommerce webshop gemakkelijk meertalig
  • Je webshop is gemakkelijk te koppelen aan pakketdiensten zoals PostNL
  • Je webshop kan eenvoudig geoptimaliseerd worden voor zoekmachines
  • Je WooCommerce webshop is supersnel én gebruiksvriendelijk

Zelf je webshop onderhouden

Wil jij een webshop laten bouwen? Dat doen we graag voor je! Nadat we je webshop volledig naar wens opleveren krijg je van ons een training waarin we je uitleggen hoe WooCommerce precies werkt. Zo leren we je onder anderen hoe je een product(omschrijving) kunt aanpassen, hoe je nieuwe afbeeldingen toevoegt en hoe je de voorraden aan kunt passen. Neem contact met ons op.

Author

Bas Boosman

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *