fbpx
logo-dark

Wij zijn Ultrah! Een inbound digital agency die werkt vanuit de Inbound filosofie. En wij zijn gespecialiseerd in één ding: bedrijven laten groeien!

CONTACT
GMB Inbound Marketing SEO

Win vertrouwen bij je potentiële klanten met Google Reviews

Ontvang nu ook beoordelingen op Google met Google Reviews

Waarom zijn Google reviews belangrijk voor het MKB?

Google is meestal het eerste punt van contact die potentiële klanten hebben met je bedrijf. Door te zoeken naar lokale bedrijven kunnen ze gemakkelijk navigeren naar je website of je telefoonnummer vinden. Maar ook bijvoorbeeld zien hoe anderen over jouw bedrijf denken. Bedrijven met Google reviews hebben gemiddeld 25% meer kans op een conversie dan bedrijven zonder reviews. 90% van alle consumenten geven aan dat hun aankoopbeslissing sterk wordt beinvloed door persoonlijke beoordelingen. Reviews op Google bieden jou en je klanten waardevolle informatie over jouw bedrijf. Reviews over jouw bedrijf worden naast je vermelding op Maps en Zoeken weergegeven. Hierdoor valt je bedrijf op Google meer op. Het straalt vertrouwen uit naar uw potentiële klanten.

Als je wilt dat jouw klanten een review plaatsen op Google over jouw bedrijf, moedig ze dan aan om dit te doen. Enkele praktische tips hiervoor:

 • Herinner jouw klanten eraan dat ze een review kunnen plaatsen. Benadruk dat ze dit snel en eenvoudig kunnen doen op hun mobiele apparaat of desktop.
 • Bouw een vertrouwensrelatie met jouw klanten op door te reageren op reviews. Omdat klanten zo zien dat jouw bedrijf hun mening op prijs stelt plaatsen ze mogelijk meer reviews. je kunt ook een link maken en delen waarop jouw klanten kunnen klikken om een review te plaatsen. Verder in deze blogpost leggen we uit hoe je klanten kunt uitnodigen om een review te schrijven.
 • Verifieer jouw bedrijf bij Google zodat jouw gegevens in aanmerking komen voor weergave op Maps, op Zoeken en in andere Google-services. Alleen geverifieerde bedrijven kunnen reageren op reviews. Lees hier meer over in ons blog artikel: …

Reviews zijn alleen waardevol wanneer ze eerlijk en onpartijdig zijn. Lees hier meer over in de richtlijnen voor het plaatsen van reviews bij Google.  Als u een review ziet die ongepast is of het beleid van Google schendt kunt u dit melden zodat ze de review kunnen verwijderen.

Hoe kun je het plaatsen van een review vergemakkelijken voor jouw klanten?

Maak een link die klanten kunnen volgen om een review te schrijven

Maak een link waarop klanten kunnen klikken om een review over je bedrijf op Google te plaatsen. Je kunt deze link vervolgens eenvoudig delen met klanten om hen aan te moedigen een review te schrijven en jouw bedrijf te beoordelen. Als je een ​​link wilt maken, moet je eerst de locatie-ID van uw bedrijf ophalen. Lees hieronder hoe dat moet:

 1. Ga naar de API voor Google Places.
 2. Vul jouw bedrijfsgegevens boven aan de kaart in het veld Geef een locatie op
 3. Klik in de lijst die wordt weergegeven op de naam van jouw bedrijf.
 4. Jouw locatie-ID wordt onder jouw bedrijfsnaam weergegeven op de kaart.

Voeg de locatie-ID toe aan de volgende URL om jouw link te maken: (vergeet niet de brackets < > te verwijderen)

 • https://search.google.com/local/writereview?placeid=

Voor het bedrijf uit bovenstaand voorbeeld wordt de URL met ingevoegde locatie-ID dan:

 • https://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJj61dQgK6j4AR4GeTYWZsKWw

Tip

Gebruik een verkorte URL als u het voor gebruikers nog gemakkelijker wilt maken om een review te plaatsen. Je kunt hier meer over lezen op de Google-pagina voor het creëren van een verkorte URL. Maak een verkorte URL:

 1. Bezoek de Google URL verkorter op http://goo.gl/
 2. Als je nog niet bent ingelogd, klik dan op de Sign in knop in de rechter boven hoek.
 3. Schrijf of plak jouw URL in het Paste your long URL here
 4. Klik op Shorten URL.

Bekijk het gebruik van jouw URL Je kunt zien hoeveel mensen hebben geklikt op jouw URL door http://goo.gl/ te bezoeken. Je kunt nu gemakkelijk de link doorsturen naar jouw klanten via de mail of whatsapp.

Hulp nodig? Chat dan nu met ons en zie wat wij voor je kunnen betekenen.

Author

Bas Boosman

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *